Home

be the reason someone smiles today

BABS ASSELBERGS

activeert jou én je team om samen een nog betere klantbeleving te geven!

* frisse blik * actiegericht * plezier * creative changemaker *

 • Wat betekent klantbeleving eigenlijk voor ons?
 • Hoe ervaren klanten onze dienstverlening?
 • Waar hebben onze klanten behoefte aan?
 • Welke stappen zijn nodig om klanten een betere beleving te geven?
 • Hoe zetten we onze klantfeedback om in concrete actieplannen?
 • Hoe krijgen we medewerkers mee in ons gedachtegoed?
 • We willen (meer) klantgericht zijn, maar waar beginnen we?

Allemaal vragen die bij veel teams en organisaties leven. Bij jou ook?

Babs helpt je daar graag bij. Hoe? Dat lees je op deze website of neem contact met haar op om met haar van gedachten te wisselen.

Een goede en onderscheidende klantbeleving is geen toeval en ontstaat niet van zelf. Daar is over nagedacht. Een klantbeleving is goed en onderscheidend als

 • die past bij jouw merk en bij de beloftes die je je klanten en medewerkers geeft;
 • die consistent gegeven én ervaren wordt.

Medewerkers hebben een kader nodig waarbinnen zij vrij kunnen bewegen, om te leren en te experimenteren. Zodat klanten de beleving krijgen, die hen beloofd is en bij hen past. Een beleving die het klanten makkelijker maakt en waaraan zowel klanten als medewerkers plezier aan beleven. Met als gevolg enthousiaste klanten, enthousiaste medewerkers en een succesvolle organisatie.

WAAR BEGIN JE?

Bij bewustwording!

Wat betekent klantgerichtheid voor onze organisatie, wat vinden klanten eigenlijk van ons en wat kunnen medewerkers zelf bijdragen om klanten een betere en consistente beleving te geven.

Ik help je door de ogen van medewerkers te openen. Hen bewuster te maken van hun eigen houding en gedrag en het effect hiervan op klanten.

Door de automatische piloot uit te zetten en anders te kijken naar processen en naar de service die zij klanten bieden.

Voeg daar een dosis plezier, structuur en creativiteit aan toe en de eerste stap is gezet.

Hierdoor

 • ontstaan inzichten en nieuwe ideeën
 • ga je met een andere blik kijken en doen
 • krijgen klanten een betere beleving
 • hebben medewerkers meer plezier en succes in hun werk
 • groei je als bedrijf 

Om die bewustwording te activeren en om klantbeleving te laten leven geef ik advies, (online) workshops en trainingen.

Altijd op maat gemaakt, passend bij jouw uitdagingen, gewenst resultaat en ervaring. Zo leer je makkelijk en snel en kan het geleerde direct toepast worden. Ik doe dat samen met jou en de betrokken medewerkers. Als dat nodig is, betrek ik een van mijn samenwerkingspartners.

Wil je concreet aan de slag om klanten een betere en onderscheidende beleving te geven?

Babs kijkt eerst samen met jou, waar jullie staan op het gebied van klantbeleving en wat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Door interviews, (online) workshops en trainingen leer je

 • waar je staat
 • wat nodig is om klanten een betere en onderscheidende beleving te geven
 • hoe medewerkers zelf die beleving – met succes- kunnen geven.

Samen bepalen we stap voor stap welke route we nemen. Een route die past bij jouw bedrijf, medewerkers en gewenst doel.

Het resultaat: inzicht, inspiratie en concrete acties om zelf je te route te vervolgen.

Thema’s waarbij Babs je bij kan helpen:

 • BEWUSTWORDING: betekenis klantbeleving voor organisatie & individu
 • LUISTEREN: Oprecht & écht, leren, luisteren naar klanten & medewerkers
 • BEGRIJPEN:
  • Klantinzicht verdiepen
  • Feedback vertalen naar verbeter- en actieplannen
 • ONTWERPEN:
  • KlantWijzer: een way of working met gedragsregels en – afspraken
  • Optimaliseren klantreis, processen of dienstverlening
 • BORGEN: medewerkers laten floreren om de gewenste beleving aan klanten te geven

Nieuwsgierig?

Neem contact met Babs en bekijk samen wat zij voor je kan betekenen.

Mail via babs@babsasselbergs.nl of bel haar op 06 17 44 32 49

Wil je met je team ontdekken wat klantbeleving voor jullie betekent? Welke stappen nodig zijn om samen écht het verschil kunt maken?

Speel dan de Customer Experience Game! Er wordt geleerd, gedeeld en gelachen. De op maat gemaakte vragen en opdrachten zorgen ervoor dat jullie het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen. Na afloop is duidelijker wat klantbeleving voor jullie betekent en heb je drie concrete actiepunten waarmee je de volgende stap kunt zetten.

Te boeken als losse (online) workshop of als onderdeel van een (dag)programma.

Wil je zelf klantgerichtheid écht laten leven in je organisatie? Zoek je toffe manier om alle medewerkers mee te nemen in dit gedachtegoed?

Leer dan zelf The Customer Experience Game spelen. Je krijgt een changetool in handen om veranderingen binnen jullie bedrijf in gang te zetten.

Babs leidt een aantal medewerkers op tot facilitator die zelf de op maat gemaakte CX Game in-house kunnen spelen. Zo heb je zelf de verandering in de hand en ben je niet afhankelijk van anderen.

Babs vertelt je graag de mogelijkheden van the CX Game. Neem contact met Babs op via babs@babsasselbergs.nl of bel haar op 06 17 44 32 49

Voor meer informatie over the CX Game kun je ook kijken op de website.

BABS SCHRIJFT

Babs schrijft graag over anders kijken naar de wereld om haar heen. Over haar eigen ervaringen als consument en als ondernemer.

Deze blogs verschijnen op deze website en op die van The Customer  Experience Game.

Babs post ook regelmatig berichten op LinkedIn.

Kijk met een frisse blik en leer ervan!

Kijk met een frisse blik en leer ervan!

Leren van anderen kun je overal en van iedereen. Als je er maar voor open staat. De afgelopen maanden ben ik - net als jullie - op veel minder plekken geweest om te ervaren. Te kijken, te horen en te leren. Dat mis ik. Ik kijk graag om me heen en leer graag van...

Lees meer
Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Wat doe jij als je wandelt? Of onderweg bent naar een afspraak of je werk? Ik kijk graag om me heen. Ik heb van kinds af aan al een fotografisch oog. Ik kijk in beelden. Ik leg ze ook vaak vast. Op mijn netvlies maar nog vaker op beeld. Ik hou er van dingen te zien...

Lees meer

klanten over babs

Voor onze halfjaarlijkse Goed Bekend Dag was ik op zoek naar iemand die ons kan helpen met de opzet van een online interactief programma. Toen ik op een ochtend in contact kwam met Babs, wist ik al gauw dat zij hiervoor de aangewezen persoon zou zijn. Diezelfde dag nog kwam Babs met een prikkelend en creatief uitgewerkt voorstel dat volledig aansloot op onze wensen: bewustwording over klantbeleving, verbinding en een flinke dosis FUN. Twee weken laten zaten we met zo’n 60 collega’s in een super gezellige online CX Game Festival. Niet alleen hebben we die dag hele mooie inzichten opgedaan, maar ook nog eens samen een hoop lol beleefd! Babs heeft ons laten zien hoe je op een leuke interactieve manier het thema klantbeleving laat leven. Bedankt, Babs!

Semira Dakhlaoui

HR Adviseur

De CX Game, onder leiding van Babs, heeft vooral bijgedragen aan bewustwording: waar ligt de behoefte van de klant, doen we wat we beloven en wat kan ik daaraan bijdragen? De onderlinge competitie, met de klant als onderwerp, was een mooie toevoeging aan workshops Klantbeleving voor de callcenters van Breman!
Juul van Schijndel

Eigenaar, De Meldkamer

We hebben Babs ingeschakeld om een training te ontwikkelen voor onze managementlaag. Het doel van de training was om klantbewustzijn te creëren en onze processen en klantreis te optimaliseren.

Het is heel fijn om met Babs samen te werken. Babs is bevlogen, enthousiast en praktisch. Ze weet zich heel goed in te leven in de bedrijfssituatie en de juiste taal te gebruiken om de boodschap over te brengen. Babs stelt telkens de juiste vragen, is analytisch en observerend, waardoor ze al snel doorheeft waar de pijnpunten liggen om vervolgens met voorstellen/oplossingen te komen. Daarnaast kijkt Babs verder dan alleen naar de opdracht zelf. Ze denkt ook mee over het traject erna, welke acties we (zelf) kunnen doen om continu het onderwerp onder de aandacht te brengen.

Wennie Hau

Business Development Manager , Dura Vermeer Bouw Zuid West

Babs is een bevlogen adviseur bij wie de ‘klant’ altijd voorop staat. Ze werkt met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen aan klantgerichtheid binnen organisaties en laat zich niet het veld uit slaan bij tegenslagen. Als persoon weet ze mensen te overtuigen door haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en overtuigende argumenten. In de samenwerking heeft ze strategisch advies en tactische uitvoering op een prettige manier in een hand, waarbij ze nooit het grotere plaatje loslaat. Samenwerken met Babs geeft energie, inspiratie en levert ook direct resultaat op. Babs ademt klantbeleving en weet dit op een nuchtere, gepassioneerde manier over te brengen aan anderen.

Jolanda Voolstra

Hoofd Commerciele Zaken , Mazars

In een grootschalig klantonderzoek bij de aanvraag bijstandsuitkering in Rotterdam heeft Babs een grondig onderzoek gedaan hoe de Rotterdammers deze periode ervaren. Babs heeft vele deelnemers en medewerkers face to face gesproken, zij deed dit op persoonlijk wijze. Door tussen de medewerkers te gaan zitten was zij goed bereikbaar heeft zij veel extra inzicht en ervaring opgedaan. Het resultaat gaf concreet inzicht waar we staan en waar verbeteringen te realiseren zijn. De terugkoppeling  tijdens de workshops in de verschillende teams kwam goed over door de praktische toelichting van Babs. Hierdoor konden wij aan de slag om ons proces verder te verbeteren.
Dennis van den Broek

Manager, Gemeente Rotterdam

Babs brengt veel energie mee en kan zich goed inleven in de wereld van de huurder. Via het interactief samenwerken in Miro zijn we een stap verder gekomen in klantgerichtheid en hebben we de ideale klantreis vormgegeven. In onze klantreis zat een “black box” want we weten niet wat er allemaal intern speelt bij een verhuurder. Babs liet ons dat in kleine stapjes ontdekken. Met veel ideeën, inspiratie en een mooie print aan de muur van de klantreis weten we allemaal dagelijks waar we het voor doen: fijn en onbezorgd wonen voor onze aangesloten huurders! Babs dank voor je hulp en inspiratie!

Andrea Evenhuis

Manager, Nieuw Elan

Het had de voorkeur om hier met elkaar live invulling aan te geven. Uiteindelijk toch gekozen voor de online variant. Eerlijk is eerlijk, dit heeft de verwachting ver overtroffen! Zeer professioneel. Met een mooi resultaat om mee verder te gaan.

Het was een feestje om hier samen aan te werken. Het is bijzonder inspirerend om op deze manier gezamenlijk invulling te geven aan de klantbeleving van onze service. Hoe mooi is het om mee te mogen maken hoe enorm gedreven al onze collega’s zijn om de klantbeleving vanuit de belofte aan onze klanten ‘wij zijn Persoonlijk Onafhankelijk Dynamisch’ waar te maken.

José Ester

Manager Risk & Compliance Services , de Staffing Groep

Ik heb vaak met Babs samengewerkt en ken haar als een evenwichtige, serieuze persoon. Babs is een meester in het observeren en dit analytische vermogen gebruikt ze om in heldere taal uit te leggen waar de schoen wringt in een organisatie. Het was heel prettig om met haar te “sparren” en te leren hoe andere organisaties vergelijkbare uitdagingen oplossen. Babs is creatief en doortastend. Een prettige persoonlijkheid.
Tamar Voskamp

Afdelingshoofd Poliklinieken Reumatologie, Spaarne Gasthuis

Jullie deden dit met veel bezieling, humor en heldere communicatie zowel in de voorbereiding, de doorvoering als ook het na traject. En dus vervolgen wij met veel energie en passie onze weg om niet alleen de klant centraal te stellen in alles wat wij doen, maar ook om een onuitwisbare klantbeleving neer te zetten. Dankzij onze klantbeleving van jullie programma zijn wij geworden tot fans: ik kan jullie dagprogramma rondom de CX Game sterk aanraden!
Tirza Schmidt

Manager Customer Experience, T-Systems Nederland

Samenwerkingspartners

Als de opdracht in omvang (te) groot is, aanvullende expertise of een bewezen aanpak nodig is om het gewenste resultaat te behalen dan werk ik graag samen met

Kirkman Company:  Voor grote(re) trajecten schakelt Babs Kirkman Company in vanwege hun eigen ontwikkelde & beproefde methode en brede ervaring om organisaties te begeleiden in hun reis naar meer customer excellence.

Nienke Bloem: Samen met Nienke ontwikkelt Babs tools die verandering in organisaties op een leuke en praktische manier ondersteunen. Deze tools zetten zij zelfstandig in of samen als onderdeel van een dagprogramma (met keynote en diverse workshops).

BuroCactus: Babs en Gaby Remmers zijn oud-collega’s en kennen elkaars werkwijze van haver tot gort. Tijdens wandelingen sparren ze met elkaar over ondernemen en over CX-trajecten waarin ze elkaars ondersteuning kunnen gebruiken.

Babs is Customer Experience Expert – CCXP gecertificeerd en Creative Changemaker.

Babs houdt er van om vanuit een ander perspectief naar de wereld om haar heen te kijken en dat anderen ook te leren. Babs fotografeert al haar hele leven. Ze is vooral gefascineerd van het effect van licht en het kunstwerk dat vervolgens door de schaduw ontstaat. Anders kijken optimaforma. Precies wat zij in haar werk ook doet: teams & organisaties op een andere manier naar hun dienstverlening laten kijken en medewerkers bewuster maken van hun gedrag en de service die zij verlenen aan klanten. Om hen vervolgens te leren het samen beter te doen voor klanten en voor en met elkaar.

Babs staat met beide benen op de grond, is actie- en resultaatgericht, een creatieve doener, gestructureerd en concreet. Je weet precies wat je aan haar hebt.

Babs heeft ruim 20 jaar ervaring in vraagstukken rondom klantbeleving als marktonderzoeker, projectmanager en adviseur. Na haar studie aan de HEAO in Amsterdam is ze gestart als accountmanager bij Tempo-Team. Om na 3 jaar haar geliefde studievak in de praktijk te brengen: marktonderzoek. Babs heeft bijna 20 jaar in die branche gewerkt. Eerst bij IPM Research & Advies, daarna bij Blauw Research waar haar liefde voor klant- en medewerkerbeleving is ontstaan.

Sinds 2016 werkt zij als zelfstandig adviseur. Babs heeft ervaring met diverse organisaties, doelgroepen en branches waaronder Mazars, Fatboy, Snelstart, de Staffing Groep, Allianz, Grodan, DLL, SBB, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Bosch, T-Systems, Dawn Foods, Dura Vermeer, Breman, Waterschap Brabantse Delta en BUAS .

Babs is met Nienke Bloem, founder van The Customer & Employee Experience Game en mede-eigenaar van BlommaBerg – the Game Company.

Naast fotograferen, houdt Babs van schilderen, tekenen, koken, yoga en lezen. Ze is graag buiten waar ze wandelt met Suus de Teckel en trekt er als het maar even kan met de camper op uit met man Henri en dochters Isis & Lieve.

NIEUWSGIERIG NAAR WAT babs

VOOR JE KAN BETEKENEN?
neem contact met haar op!

Wil je met Babs van gedachten wisselen over jouw CX-vraagstuk? 

Heb je interesse in een workshop of training?

Neem dan contact met mij op via 06 17 44 32 49 of babs@babsasselbergs.nl of vul onderstaand formulier in. Binnen 2 werkdagen krijg je een reactie. 

Tot binnenkort! 

Hartelijke groet, Babs

Bedrijfsgegevens

Babs Asselbergs    –    KVK 67245978    –    NL001807901B35   –   Privacy Statement

Foto Credits

De meeste foto’s zijn eigen werk van Babs. De anderen zijn stockfoto’s van Adobe.

De foto van Babs is gemaakt door Viviane van Hooft van Studio on the Spot